Barion Pixel
Brutális gyermekbántalmazás - A DK törvénymódosítást nyújt be a szigorúbb büntetésért

Brutális gyermekbántalmazás - A DK törvénymódosítást nyújt be a szigorúbb büntetésért

2024.07.27.

A DK törvénymódosítást nyújt be a gyermekek ellen elkövetett erőszak szigorúbb büntetéséért – Nem fogjuk hagyni, hogy a fideszes karateedzőkhöz hasonló gyermekbántalmazók csak garázdaság miatt feleljenek

 

Egy egész ország döbbent le azon a felvételen, amelyen egy fideszes karateedző úgy felrúg egy 7 éves gyereket, hogy az csak a szerencsének köszönheti, hogy megúszta maradandó fizikai sérülések nélkül. Túl azon, hogy a Fidesz egyből mentegetni kezdte a menthetetlent, hiszen Pócs János szerint bárkinek lehet gyenge pillanata, a fideszes karateedzőt a neki járó jogos büntetéstől is meg akarják óvni, hiszen mindössze garázdaság miatt indítottak ellene eljárást. A Fidesz jogrendszerében ezt ma törvényesen megtehetik, ennek akarunk véget vetni.

A Demokratikus Koalíció törvénymódosítást nyújt be a gyermekek ellen elkövetett erőszak szigorúbb büntetéséért, hogy egyetlen ilyen esetben se lehessen az elkövetőt garázdasággal kimosdatni. A törvénymódosításunk új törvényi tényállást vezet be kiskorú bántalmazása címmel, mely

  • egy évtől öt évig tartó büntetéssel fenyeget mindenkit, aki a kiskorút testi sérülést okozva bántalmazza, vagy az emberi méltóságát súlyosan sértő, megalázó, vagy erőszakos magatartást tanúsít, illetve a kiskorú lelki, erkölcsi, mentális, vagy pszichés fejlődését súlyosan veszélyezteti.
  • A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a cselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoz, vagy ha a cselekményt aljas indokból, vagy célból követik el.
  • A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a cselekményt 12 év alatti sértett sérelmére követik el, esetleg életveszélyt okoz, vagy különös kegyetlenséggel követik el, vagy halált okoz. 


Elég volt a fideszesek gyermekek ellen elkövetett bűneiből; elég volt abból, hogy ma Magyarországon a gyerek csak hivatkozási alap, aki ellen bármit el lehet követni. Ha ez a rendszer így bánik a gyerekekkel, akkor ennek a rendszernek buknia kell, a gyermekbántalmazókat pedig börtönbe kell zárni.

Arató Gergely 
A DK frakcióvezető-helyettese


Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:
https://www.facebook.com/dk365/videos/797755459138062 

RSS
Kapcsolódó politikusok