Barion Pixel
Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az orosz és belarusz állampolgárok átvilágítás nélküli beengedése

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az orosz és belarusz állampolgárok átvilágítás nélküli beengedése

2024.07.26.

Demokratikus Koalíció: Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az orosz és belarusz állampolgárok átvilágítás nélküli beengedése


A kormány úgy döntött, hogy júliustól átvilágítás nélkül is jöhetnek az országba orosz és belarusz állampolgárok, akik – bár papíron vendégmunkásként jöhetnek be - azt sem kell igazolniuk, hogy dolgozni jönnek, sőt családegyesítésre is lehetőségük van. Ez vörös szőnyeg és felhívás keringőre akkor, amikor az Ukrajnát lerohanó Oroszország minél több hírszerzőt és kémet szeretne tudni az EU-ban, mélyen az ukrajnai frontvonalak mögött.

A Demokratikus Koalíció szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent az orosz és belarusz állampolgárok átvilágítás nélküli beengedése! Nem véletlen, hogy az orosz kémbankként elhíresült, korábban Budapesten letelepedett Nemzetközi Beruházási Bankot a kormánynak nemzetközi nyomásra be kellett zárnia, hiszen a háborús agresszor embereinek adott zöld utat az EU-ba. Ezt a biztonsági rést pótolja most a kormány egy sokkal nagyobbal az oroszok érdekében. A DK szerint ez ellentétes mind Magyarország, mind az Európai Unió érdekeivel, hiszen ez egy újabb magyar kormányzati támogatás Vlagyimir Putyin gyilkos háborús gépezetének.

dr. Vadai Ágnes
A DK frakcióvezető-helyettese

RSS
Kapcsolódó politikusok