Barion Pixel
Dobrev Klára: Orbán titokban járja az országot, már ciki fideszesnek lenni

Dobrev Klára: Orbán titokban járja az országot, már ciki fideszesnek lenni

2024.05.09.

Dobrev Klára: Ha azt akarjuk, hogy európai jólétben éljünk, akkor szociáldemokrata, zöld politikának kell jönnie

Tatabánya, 2024. május 8., szerda (MTI) - Szociáldemokrata politikával lehet leváltani ezt a kormányt, majd szociáldemokrata politikával lehet újraépíteni az országot, és erre nincs más vállalkozó ma Magyarországon, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége" - mondta Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője szerdán Tatabányán.

Úgy vélte, 14 év fideszes kormányzás alatt Európa egyik legszegényebb országa lettünk. Hozzátette, a magyar történelem során soha ennyi pénz nem érkezett az országba, mint az uniós tagság alatt, közben romlott az egészségügy, az oktatás, a forint. "Egyetlen dolog működött profin: a lopás" - fogalmazott. Kiemelte, június 9-én véleményt mondhatunk az Orbán-kormányról és az európai parlamenti képviselőkről. Elmondhatjuk, hogy erős, európai Magyarországot akarunk-e, vagy visszahúzódó, bezárkózó országot - tette hozzá.
    
Már ciki fideszesnek lenni, ennek a legjobb példája maga Orbán Viktor, aki titokban járja az országot - hangoztatta Dobrev Klára. "Ha már ő is szégyelli magát, akkor tényleg van ok szégyenkezni. Az elmúlt évtizedek legnagyobb életszínvonal romlását és megélhetési válságát hozták össze, nem az adóbevallásból csináltak söralátétet, hanem a munka törvénykönyvéből" - mondta Dobrev Klára.
    
A Komárom-Esztergom vármegyei rendezvényen felszólaló Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint az önkormányzatokat azért nem szereti a kormány, mert bennük van mindaz, amit tulajdonképpen gyűlölnek, hogy emberek, politikai közösségek összeállnak és közösen hozzák meg a saját életüket érintő döntéseket. Kijelentette, amikor június 9-én az önkormányzatokról és Európa jövőjéről egyszerre döntünk, akkor valójában ugyanazt a döntést hozzuk meg, mert ma Magyarországon az önkormányzati politika mutatja a magyar politika európai arcát, hogy szabad, autonóm közösségek hoznak döntéseket.
    
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a szavazáson azt az erőt érdemes támogatni, amely az elmúlt években azért küzdött, hogy az országban újra szabad levegő, demokrácia és jogállam, egy emberközpontú szociális állam lehessen. "Önmagában a piacgazdaság nem képes társadalmi tömegek széles rétegét megemelni és magas életszínvonalon tartani. Ehhez baloldali szociáldemokrata kormányzás kell" - jelentette ki.
    
Végül a város polgármesteri posztjáért újrainduló Szücsné Posztovics Ilona elmondta, hogy Többségben Tatabányáért névvel alakítottak választási szövetséget, képviselőjelöltjeik társadalmi szerepvállalásukkal a közösségért akarnak dolgozni.

RSS
Kapcsolódó politikusok