Barion Pixel
Dobrev Klára: Az orbáni politikai kultúrát folytatja, aki a választások előtt nem áll ki vitázni!

Dobrev Klára: Az orbáni politikai kultúrát folytatja, aki a választások előtt nem áll ki vitázni!

2024.05.08.

Dobrev Klára: Az orbáni politikai kultúrát folytatja, aki a választások előtt nem áll ki vitázni!

 

A mai napig összesen 5 EP-listavezetői vitafelkérést kaptam, mind az 5-re igent mondtam. Ott leszek a Partizán, az RTL, az ATV, a Blikk és a Szabadság köreinek vitáján is. Hiszem, hogy ez a természetes, egy EP-választás előtt az EP-listavezetőknek demokratikus vitákban kell megmutatniuk, hogy mit gondolnak a világról. Hogy milyen értékrendet vallanak magukénak, és hogyan képzelik el az ország jövőjét. Mert a vita erről szól: az életünkről, a mindennapjainkról, a jövőnkről. Mert a politika nem cirkusz, és nem valóságshow, hanem az emberek mindennapi valóságáról szóló legfontosabb döntés. Ezért a vita demokratikus kötelessége minden politikusnak, aki az emberek felhatalmazását kéri.

Ezekre a vitafelkérésekre eddig sem Deutsch Tamás, sem Magyar Péter nem jelzett vissza. Pedig jó lenne tudni, miért gondolják, hogy a jogállamiság uniós betartatása helytelen és sérti a magyar szuverenitást, vagy hogy leginkább Amerika felelős azért, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, és hogy miért nem akarnak erősebb Európát, hogy Európa felelősséget vállaljon a bérekért, nyugdíjakért, az európai emberek hétköznapi életéért is. Lenne miről vitáznunk. Egy demokrata nem fél a más véleményektől, és nem fosztja meg az embereket attól, hogy a legjobb döntést hozhassák meg a szavazófülkékben. A demokratikus vitának ugyanis mindig a választók a legnagyobb nyertesei. Én minden EP-listavezetőt arra kérek, hogy gondolja át, valóban az orbáni politikai kultúrát akarja-e folytatni vagy kész tenni egy lépést egy szabad, demokratikus, európai Magyarország felé. Én felkészültem, és ott leszek minden EP-listavezetői vitán.

Dobrev Klára
A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetőjeDobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:

https://www.facebook.com/dk365/videos/1607067633414997

 

 

RSS
Kapcsolódó politikusok