Barion Pixel
Eltiltotta a Fidesz Takács Péter államtitkárt attól, hogy a kórházak katasztrofális helyzetéről beszéljen

Eltiltotta a Fidesz Takács Péter államtitkárt attól, hogy a kórházak katasztrofális helyzetéről beszéljen

2024.05.07.

Demokratikus Koalíció: A választásokig eltiltotta a Fidesz Takács Péter államtitkárt attól, hogy a kórházak katasztrofális helyzetéről beszéljen

Nem hallgathatja meg az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága Takács Péter egészségügyi államtitkárt a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokig, mert a Fidesz bizottsági alelnökének indítványa szerint a meghallgatás csak „kampánycélokat szolgálna”. Takács Pétert a Demokratikus Koalíció idézte a bizottság elé, hogy számot adjon a kórházak kétségbeejtő helyzetéről.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz azért tiltotta el az egészségügyi államtitkárt a parlamenti meghallgatástól, mert ha a választásokig kiderül, hány kórházat fenyeget a csőd és a bezárás, és hány ember halt meg a kórházi fertőzésekben, akkor az súlyos szavazatveszteséget okozhat Orbán Viktornak. Ugyanis az Orbán-kormány felelős a kórházak katasztrofális helyzetéért, hiszen a megszorítások miatt nincs pénz tisztességesen megfizetni az orvosokat, emiatt adósodnak el a kórházak, és emiatt nincs pénz az alapvető tisztasági intézkedésekre sem. Ezért kell minél hamarabb leváltanunk az Orbán-kormányt. Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással. Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára!

Varga Zoltán
a DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

RSS
Kapcsolódó politikusok