Barion Pixel
Dobrev Klára: Orbán kormányzása miatt csúszik lefelé az ország

Dobrev Klára: Orbán kormányzása miatt csúszik lefelé az ország

2024.05.07.


Salgótarján, 2024. május 6., hétfő (MTI) - Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, Orbán Viktor 2010-ben vette át a hatalmat, és az elmúlt 14 évben, Orbán kormányzása alatt látjuk, ahogy csúszik lefelé az ország - mondta a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti  listavezetője  hétfőn Salgótarjánban.

Dobrev Klára a nógrádi vármegyeszékhely Fő terén tartott kampányrendezvényen - amelyen felszólalt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Tüttő Kata, a szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje is - közölte: előbb megelőzték Magyarországot a baltiak, aztán a lengyelek, a csehek, végül a szlovákok, és Békés megyéből már Romániába mennek dolgozni az emberek, mert magasabb béreket kapnak, sőt, ha tehetik, oda mennek orvoshoz is. Még pár hétig Orbán kormányoz, és lassan Bulgária is elénk kerül, mert ezt a kormányt egyetlen dolog érdekli, a lopás. Ezért fogjuk leváltani - hangoztatta mintegy 400 ember előtt tartott beszédében.
    
Arra is kitért, ha június 9-én elegen lesznek megmutatni az európai parlamenti és önkormányzati választásokon, hogy elegük van ebből a rendszerből, akkor el fogják érni az előrehozott választások kiírását. Dobrev Klára beszélt arról is, hogy "az ország 20 éve az Európai Unió tagja, és Orbán, a Fidesz, a kormány, nem ünnepelte meg". "De nem baj. Mi európai magyarok maradunk akkor is, amikor Orbán Putyinnak vagy más keleti despotának hajbókol. Mert mi, magyarok, Európához tartozunk, és nem hagyjuk, hogy bárki is minket kivigyen onnan. Mi európai magyarok vagyunk, és itt, Magyarországon fogjuk megteremteni az európai jólétet. Ezt ígérem önöknek" - fogalmazott a listavezető.
    
Karácsony Gergely azt mondta: az a politika, amelyik a megosztásban és a hatalomban gondolkodik, ma kormányon van, és az, amelyik nem uralkodni akar, hanem szolgálni, nem megosztani az embereket, hanem egységesíteni, az önkormányzatokban van. A salgótarjániaknak azt is mondta: olyan ember kell a város élére, aki nem a Karmelitából várja az iránymutatást, hanem a helyiektől. Karácsony Gergely kiemelte: akik hisznek abban, hogy a politikai szolgálat, nem uralkodás, azt is tudják, nincs olyan, hogy Magyarország vagy Európa, csak Magyarország és Európa van.
    
Tüttő Kata szólt arról, hogy Budapest és Salgótarján, mint minden magyar város, EU-s forrásokból épül, és pont ezek a pénzek nem érkeznek most meg. A mi dolgunk, hogy hazahozzuk ezt a pénzt, és megerősítsük az önkormányzatiságunkat - hangsúlyozta. Valamennyi szónok köszönetet mondott Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) polgármesternek, aki már nem indul a választáson.
    
Az ellenzék salgótarjáni polgármesterjelöltje Huszár Máté lesz.
 A rendezvényen ő úgy fogalmazott, Fekete Zsolt elveit követve olyan várost akar, ahol a közösség minden tagja számít.

 

Fotó: MTI/Komka Péter

RSS
Kapcsolódó politikusok