Sebián-Petrovszki László: Másodfokon is pert nyertem a vérplazmával mutyizó Bayerné ellen

2024.05.04.

Hiába próbálnak elnémítani, másodfokon is pert nyertem, miután Bayer Zsolt fideszes publicista felesége, Bayerné dr. Matusovits Andrea feljelentett rágalmazásért. A bíróság szerint is kimondhatom: a Bayerné által főigazgatóként vezetett Országos Vérellátó Szolgálat éveken át áron alul adta el a magyar emberek vérplazmáját magáncégeknek, amelyeket versenyeztetés nélkül választottak ki, és ezzel hatalmas veszteséget okozott a magyar adófizetőknek, ellenben nagy profitot tett a cégek tulajdonosainak a zsebébe.

Mi a Demokratikus Koalícióban soha nem fogjuk hagyni, hogy Orbán Viktor haverjai büntetlenül kiárusítsák az állami egészségügyet. Bayerné a magyarokat károsította meg a vérplazmával való ügyeskedéssel, hiszen abból a pénzből rendbe lehetne tenni az állami kórházakat, és tisztességes bért lehetne fizetni az egészségügyi dolgozóknak. Mára a kormányváltás maradt az egyetlen remény, hogy felszámoljuk a korrupciót, és rendbe tegyük az egészségügyet. Hogy ne kelljen erre 2026-ig várni, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség előrehozott választásokat fog kikényszeríteni, ha Orbán veszít a választásokon június 9-én: ezért szavazzunk minél többen a legnagyobb ellenzéki szövetségre, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára!

Sebián-Petrovszki László

A DK országgyűlési képviselője, az Igazságügyi bizottság alelnöke

Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük: