Gyurcsány Ferenc politológushallgatók előtt: A Magyar Péter jelenség többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormányoldalon

2024.04.30.

A 2022-es hatpárti ellenzéki együttműködés választási veresége miatt az ellenzéki választókat akkora csalódás érte, hogy a kegyelmi botrány okozta instabilitásig nem volt politikai mozgás Magyarországon. A Magyar Péter „jelenség” erre az instabilitásra adott válasz – mondta Gyurcsány Ferenc a POLIP Közéleti Tábor politológushallgatói előtt Szokolyán, ahol a diákok kérdéseire válaszolt.

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy fogalmazott, a Magyar Péter jelenség többet árt ellenzéki oldalon, mint kormányoldalon, de a legkevésbé a DK-nak okoz kihívást, sokkal inkább a többi ellenzéki pártnak. Gyurcsány Ferenc szerint Magyar Péter hajlandó elfogadni a Fidesz világát, ha nem Orbán Viktor vezeti. Vagyis neki csak személyi problémája van a rendszerrel, míg a DK kritikája az Orbán-rendszer iránt súlyosabb, elvibb természetű.

A teljes beszélgetés itt visszanézhető: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=466903132527047&rdid=p1Oxz9QzmR0Qx2CC