Barion Pixel
Tények a XII. kerületi jelöltállítással kapcsolatban

Tények a XII. kerületi jelöltállítással kapcsolatban

2024.04.23.
Tények a XII. kerületi jelöltállítással kapcsolatban
 

Mivel valótlanságok és féligazságok keringenek a nyilvánosságban a XII. kerületi önkormányzati jelöltállítással kapcsolatban, ezért az alábbi tényekkel segítünk a tisztánlátásban:

1. A DK nem állított polgármester-jelöltet a kerületben, vagyis az a hír, hogy a DK “az előválasztás ellenére ráindított a kutyapárti jelöltre”, nem igaz. Nem terveztünk polgármester-jelöltet állítani és nem is fogunk. Ezért nem csatlakoztunk saját jelölttel az előválasztáshoz sem.
2. A DK jelöltjei viszont valóban indulnak a kerület egyéni körzeteiben önkormányzati képviselő-jelöltként. Közös többpárti jelöltet kiválasztani vagy tárgyalással, vagy előválasztással lehet. A kerületben ilyen tárgyalások nem folytak a DK és a Kutyapárt között és képviselő-jelölti előválasztások sem voltak. Ezért a DK, szövetségeseivel együtt természetesen jelölteket állít. Ez sem “ráindulás”, hiszen nem született semmilyen megállapodás, ami ezt kizárná.
3. A Momentum és a Kutyapárt valóban kötött egy kétpárti paktumot a körzetek felosztásáról, de ennek a DK és a többi ellenzéki párt nem volt részese, erről csak a sajtóból szereztünk tudomást.
4. A Kutyapárt az I., a III. és a VII. kerületben valóban ráindul az öt éve győztes, azóta hivatalban lévő ellenzéki polgármesterekre, veszélyeztetve a győzelmüket. Ez csak a Fidesznek jó.

Ezek a tények.
RSS
Kapcsolódó politikusok