Barion Pixel
Dobrev Klára: Nem kalandorok, politikai celebek vagyunk, hanem megbízható baloldali erő

Dobrev Klára: Nem kalandorok, politikai celebek vagyunk, hanem megbízható baloldali erő

2024.04.22.

Dobrev Klára: Nem kalandorok, politikai celebek vagyunk, hanem megbízható baloldali erő 

 

A szociáldemokrata-zöld koalíció biztos pont, az egyetlen olyan erő az ellenzéki oldalon, mely mindenütt ott van az országban, és nem csupán le akarja váltani Orbán Viktor rendszerét, de azt is tudja, mit fog utána csinálni - jelentette ki a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője az ellenzéki összefogás hétfői kampányrendezvényén, Egerben.

Dobrev Klára szavai szerint 2022-ben nem az ellenzéki összefogás bukott meg, csak az önfeladás vallott kudarcot, és az, hogy az ellenzéki egységbe hagytak éket verni. Ám a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd az elmúlt években egyszer sem adta fel a küzdelmet Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben - mondta.
    
Koalíciójuk ma már olyan erős politikai közösség, mely nélkül nem lehet az Orbán-rendszert leváltani. Aki ezt nem érti meg, az a jelenlegi hatalmat támogatja - tette hozzá. "Nem kalandorok, politikai celebek vagyunk, hanem megbízható baloldali erő, mely tisztességes, igazságos, európai Magyarországot akar, és készen áll a kormányzásra" - fogalmazott. Ehhez megvannak a támogatók is, bár nem ők a leghangosabbak, de ők azok a milliók, akik összeszorított foggal tűrnek minden nap - mutatott rá. Ezek azok az emberek, akiket a baloldali politikának képviselnie kell, akiket soha többé nem hagyhatnak cserben - tette hozzá.
    
Úgy vélekedett: a jelenlegi kormány bukása hamarabb eljöhet, mint sokan gondolnák, miután soha nem látott, talán csak a rendszerváltás időszakával összehasonlítható megélhetési válságba sodorta az országot. Nincs megfelelő egészségügyi ellátás, tönkrement az oktatás, vízgazdálkodás, műemlékvédelem, szociális szféra. Alig van ágazat, ami még működik - jelentette ki. Utolértük Európát, ám csak az árakban. Közben pedig a miniszterelnök "legfontosabb szövetségeseinknek üzent hadat", és kiszolgálja a putyini háborús agressziót - hangoztatta. Orbán Viktor hétfőn kezdett vidéki kampánykörútjára utalva rámutatott: miközben ő Magyarország első falusi miniszterelnökének nevezi magát, nem látja, hogy mitől recseg-ropog a rendszere.
    
Kormányzása óta 500 ezer kisgazdálkodó adta fel a munkáját, míg alig tucatnyi, az "Esterházyakat megszégyenítő méretű földbirtokokat összeharácsolt" család kasszájába folyik a Magyarországnak járó uniós agrártámogatások 80 százaléka - húzta alá, jelezve: az orbáni szuverenitás nem másról szól, mint hogy "úgy lophassanak és tehessék tönkre az országot, hogy abba senki se szól bele".
    
Dobrev Klára úgy vélekedett: a fideszeseknek Egerben sincs mire büszkének lenniük, hiszen ott is igaz: rosszabbul élnek, mint négy éve. Aki pedig belátja, hogy ma már idejétmúlt, ciki dolog a kormánypártokra voksolni, az nem köt kompromisszumot és nem vesz zsákbamacskát, ha Pál Györgynek, a DK-MSZP-Párbeszéd közös polgármesterjelöltjének szavaz bizalmat - zárta szavait.
    
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a rendezvényen arról beszélt: jelenleg olyan politikai erő van hatalmon, mely "meghajlítja a gerincet és megmérgezi az országot gyűlölettel". "Gyűlöletplakátjaikkal" kitakarják saját kudarcaikat - mondta. Olyan közösségre van szükség, mely áttöri ezeket a falakat és reményt ad. Ezt teremtette meg a szociáldemokraták, szocialisták és zöldek szövetsége - hangoztatta.
    
Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese szerint az ország bajban van, a kormány teszi tönkre és sodorja veszélybe biztonságát. Orbán Viktor minden lépése a NATO és az Európai Unió ellen irányul, a haszonelvűség oltárán feláldozva "a stratégiai szövetségeinket" - jelentette ki. Úgy fogalmazott, hogy míg a magyarok többsége szegényedik, a fideszes milliárdosok egyre gazdagabbak. Arrogáns, elvtelen, a magyar polgárokat lenéző politika jellemzi az országot - tette hozzá.
    
"Mi nem egymást akarjuk leváltani, hanem Orbánt" - mondta Vadai Ágnes, kérve a választók voksait annak a baloldalnak a jelöltjeire, amely szavai szerint korábban bevitte az országot az EU-ba és a NATO-ba, és amely garanciát jelent arra, hogy Magyarország stratégiai szövetségeseit megőrizve szabad és biztonságos hely legyen és maradjon a jövőben is.

A rendezvényt élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán: 
https://fb.watch/rDfyhnvbCz/

RSS
Kapcsolódó politikusok