Barion Pixel
Dobrev Klára: Az egész országban megkezdte az ajánlásgyűjtést a DK-MSZP-Párbeszéd

Dobrev Klára: Az egész országban megkezdte az ajánlásgyűjtést a DK-MSZP-Párbeszéd

2024.04.20.

Dobrev Klára: Az egész országban megkezdte az ajánlásgyűjtést a DK-MSZP-Párbeszéd

Ma hajnalban a legelkötelezettebb ellenzékiek azzal a reménnyel ébredtek, hogy a kegyelmi ügyben megroppant Fidesz leváltásáért dolgozhatnak. DK-sok, MSZP-sek és Párbeszédesek lepték el az országot, hogy közösen dolgozhassanak a közös célért. Nem azt bizonygatják egymásnak, hogy ki és miben jobb a másiknál, hanem összefognak és közösen dolgoznak a változásért.

A Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd – Zöldek közös EP-listájának vezetőjeként mindenkit arra kérek, hogy a következő napokban álljon meg a pultjainknál, és adjon ajánlást a közös jelöltjeinknek. A legnagyobb ellenzéki szövetségként nagy a felelősségünk, de tudjuk a feladatunkat is, ami 3 részből áll:

meg kell ismételnünk a 2019-es közös győzelmeinket, amikor Budapesten és egy sor magyar városban és településen leváltottuk a Fideszt,
olyan városokban és településeken is győznünk kell, amelyekben 5 évvel ezelőtt ez még nem sikerült,
kisebbségbe kell szorítanunk Orbán Viktort az EP-választáson, mert ha Orbán elveszíti a többséget, akkor egy előrehozott választáson fogunk gondoskodni arról, hogy a hatalmát is elveszítse.
Erre ma csak a legerősebb ellenzéki listával van valós esély, ez pedig minden kutatás szerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listája.

Dobrev Klára
Árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője

Dobrev Klára és Niedermüller Péter, a DK VII. kerületi polgármesterének sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:
https://www.facebook.com/dk365/videos/878327297397168

RSS