Barion Pixel
Dobrev Klára: A DK nemet mond a Fidesz embereket megalázó, kizsigerelő törvényére

Dobrev Klára: A DK nemet mond a Fidesz embereket megalázó, kizsigerelő törvényére

2024.04.10.
Dobrev Klára: A DK nemet mond a Fidesz embereket megalázó, kizsigerelő törvényére


Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője az európai minimálbér-szabályozás vitáján szólalt fel a magyar Parlamentben. Beszédében elmondta, a szabályozás arról szól, hogy nem lehet többé kizsigerelni a dolgozókat. Az Európai Parlamentben konzervatívok, baloldaliak, zöldek, liberálisok együtt szavazták meg a törvényt, mert megértették: nem lehet a munkásokat a végletekig kizsigerelni. "Nem az emberek vannak a gazdaságért, a gazdaságnak kell szolgálni a tisztességes emberi életet. A munkavállaló nem egy csavar a gyár gépezetében" - fogalmazott.

Dobrev Klára elmondta: öt évvel ezelőtt ezzel a programmal érkezett meg a magyar politikába európai parlamenti képviselőjelöltként. "Emlékszem, ezekben a padsorokban itt ülnek azok az emberek, akik ezt lázálomnak, rémálomnak minősítették, hogy úgysem lesz belőle semmi. Egyedül Orbán volt az, aki megpróbálta megvétózni a jogszabályt, mert neki a multik, az oligarchák profitja fontosabb, mint hogy milyen béreket keresnek a magyarok. Miközben elszegényítik a magyar embereket, a milliárdosokat, az oligarchákat mérhetetlenül gazdaggá teszik. A Fidesz-kormánynak a milliárdosok, kastélyok, luxusszállók és jachtok fontosabbak, ezért nem hajlandóak tisztességes jövedelmekről, tisztességes minimálbérről szóló szabályt alkotni.

Dobrev Klára azt is elmondta: a Fidesz törvénye az emberek megalázásáról, az éhbérért való dolgoztatásról, az emberek kizsigereléséről szól, ezért a Demokratikus Koalíció erre nemet mond. "Aki Magyarországon tisztességes béreket szeretne, aki szerint szükség van erős szakszervezetekre, a Munka Törvénykönyvének pedig a munkásokat kell védeni az egészségtelen akkumulátorgyáraktól, a kizsigerelő főnököktől vagy tulajdonosoktól, annak Orbán egész rendszerének bukását kell célul kitűznie. Nekem ez a célom" - zárta beszédét Dobrev Klára.  

RSS
Kapcsolódó politikusok