Sajtótájékoztató: A települések adjanak átmeneti segítséget a menekülteknek!

2015.09.09.
Kerék-BárczySzabolcs_Sajttáj_TerézA Demokratikus Koalíció (DK) felszólít minden települést, hogy vizsgálja meg, segítséget tud-e nyújtani a Magyarországra érkező menekültek ellátásában, illetve elszállásolásában. Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdán, az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a következő napokban a DK valamennyi önkormányzati képviselője határozati javaslatban kezdeményezi településén, hogy a polgármesterek nézzenek utána, van-e az önkormányzatnak olyan saját tulajdonában álló, vagy bérelhető kisebb ingatlanja, ahol átmenetileg emberhez méltó körülmények között tudják befogadni a migránsokat. A politikus szerint erre azért van szükség, mert a kormány a gyűlöletkeltés mellett semmit sem tesz a menekültek érdekében, akiknek így humanitárius katasztrófára hasonlít a magyarországi helyzete. A magyar emberek, valamint a nemzetközi közvélemény sem ért egyet azzal, ahogy a kabinet az utcán és a pályaudvarokon magára hagyja a háborúból menekülő családokat - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, aki közölte, pártja önkormányzati képviselői közül az elsők között nyújtotta be határozati javaslatukat a XII. kerületben, ahol reményei szerint szolidárisan és hatékonyan kezelik majd indítványukat. (MTI)