Nevetséges indoklással utasították el a Demokratikus Koalíció feljelentését a túlárazott kínai lélegeztetőgépek ügyében

2024.03.22.

Elutasította a Nemzeti Nyomozóiroda a Demokratikus Koalíció feljelentését, amelyet hűtlen kezelés gyanújával tettünk, miután a Telex cikkéből kiderült: több mint 4 milliárd forint előleget fizetett ki az Orbán-kormány 749 darab kínai lélegeztetőgépért, amelyeket most töredékáron, lényegében fillérekért próbál elárverezni a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A rendőrség azzal a nevetséges indokkal utasította el a nyomozás megindítását, hogy a lélegeztetőgépek elárverezése arra utal, hogy „a minisztérium a közpénzzel felelősen gazdálkodik”.

A Demokratikus Koalíció szerint a rendőrség az Orbán-kormány utasítására igyekszik eltussolni az Orbán-rendszer történetének egyik legnagyobb lopását. Ennek során 300 milliárd forintot fizetettek ki 17 ezer darab, használhatatlan, túlárazott, a mai napig raktárakban porosodó lélegeztetőgépért, az üzleten pedig a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg. Ezek a milliárdosok vaskos profitot zsebeltek be a Covid-járványra hivatkozva az Orbán-kormány segítségével, miközben magyar emberek tízezrei veszítették életüket a járvány során. Mi, DK-sok azonban véget akarunk vetni ennek! Vissza akarjuk venni a hazánkat Orbán milliárdosainak zsebeiből, és ki akarjuk söpörni az orbáni pedofilhálózatot! Erről szól a szociáldemokrata fordulat, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata programja.

Varga Zoltán

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője

Varga Zoltán sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: