Árnyékkormány: A mindenki számára elérhető megújuló energiaforrásoké a jövő, nem a milliárdosok szélerőmű-beruházása

2024.03.17.

Hiába a megújuló energiaforrásoké a jövő, az Orbán-kormányban még 14 év elteltével is a fosszilis forrásokban és az atomban látják Magyarország energiabiztonságát. Most is, hiába engedélyezték a szélerőművek építését, azt úgy tették, hogy csak egy gigacégnek legyen esélye a pályázatokon.

Az Árnyékkormány sokkal több, mindenki által hozzáférhető megújuló energiában látja Magyarország jövőjét. Felszámolnánk az energiaszegénységet, energiagazdaságosabbá tennék a paneleket, és segítenénk a családokat napelemekhez jutni. Ez a jövő, és nem az, hogy a kormány még több orosz gázt vesz, hogy újabb atomerőművet építünk, vagy hogy csak a leggazdagabbak építhetnek szélerőműveket. Éppen a szélerőműveknek nem a milliárdosokról kellene szólnia, hanem arról, hogy könnyebbé tegyük a gürcölő magyarok életét: erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk.

Kocsis-Cake Olivio
Környezetvédelmi árnyékminiszter