Vendégmunkásokat hozna a kórházakba az Orbán-kormány, az Árnyékkormány szerint viszont a magyar ápolók bérét kellene emelni 50 százalékkal

2024.03.04.

Beismerte az Orbán-kormány, hogy alulfizetett vendégmunkásokat akarnak felvenni a kórházakba a magyar ápolók helyére, akik nem tudnak megélni a fizetésükből, ezért tömegesen hagyják ott az állásaikat. Ráadásul a Népszava cikke szerint a szinte éhbérért dolgoztatott magyar ápolók több tízezer forinttal kevesebb fizetést kaptak, mint amire számítottak.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szerint alulfizetett vendégmunka helyett jól fizetett magyar munkaerőre van szükség, ezért a kormányváltás után 50 százalékos béremelést hajtunk végre az egészségügyi szakdolgozók, köztük az ápolók és a nem egészségügyi végzettségű dolgozók körében. Az egészségügyben ugyanis éppen az történik, mint ami az egész országban: az Orbán-kormány miatt a magyarok Európa legalacsonyabb béreiért gürcölnek, miközben tömegével engedik Magyarországra az EU-n kívüli vendégmunkásokat. Mi, DK-sok véget akarunk vetni ennek! Ki akarjuk söpörni az orbáni pedofilhálózatot, és vissza akarjuk venni a hazánkat Orbán milliárdosainak zsebeiből! Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk.

Varga Ferenc

bér- és munkaügyi árnyékminiszter