Demokratikus Koalíció: Ne titkolózzon tovább a kormány a nyugdíjrendszerről szóló OECD jelentésről!

2024.02.28.

2021-ben bízta meg a magyar kormány az OECD-t egy független szakértői jelentés elkészítésével a magyar nyugdíjrendszerről. A jelentésnek 2023 decemberében el kellett készülnie, a kormány azonban többszöri kérésre sem hajlandó a megállapodásnak megfelelően közzétenni az eredményeket.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány fejezze be a titkolózást és hozza nyilvánosságra az OECD-jelentést! Nagyon rossz eredmény születhetett, hiszen Varga Mihály egy levelemre sem válaszolt, amiben a Népjóléti Bizottság elnökeként érdeklődtem a jelentés felől. A magyaroknak joga van tudni, hogy mire jutott az OECD a magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban: a mi életünkről van szó, nem titkolózhatnak tovább! A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány készen áll a szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, titkolózás helyett átlátható állami működést, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.