Magyar képviselők az EP-ben a migrációs válságról

2015.09.08.
Molnár CsabaMinden felszólaló magyar képviselő a migrációs válságról beszélt egyperces felszólalásában hétfő este, az Európai Parlament plenáris ülésén. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője arra az álláspontra helyezkedett, hogy egyes kormányok egyirányú utcának tekintik a szolidaritást, a pénzt elfogadják, de semmiért sem hajlandóak felelősséget vállalni. "Ilyen a magyar kormány is, amely értelmetlen szögesdrótkerítést épít az ország déli határára, és a hozzánk érkező menekülteket embertelen körülmények között tartja" - húzta alá Molnár. A DK-s politikus úgy vélte, hogy a kormány a hadsereg bevetését is lehetővé tenné legyengült, háborús övezetekből érkező menekültekkel szemben, és bűnbakot is keres, mert olyan parlamenti határozati javaslatot tervez, amely ez EU-t, így az EP-t is felelőssé teszi a menekültek haláláért és a kialakult helyzetért. Molnár szerint a kormánnyal ellentétben a magyar emberek jelesre vizsgáztak emberségből, amiért köszönet illeti azokat, akik segítettek a menedékkérőknek. (MTI)