Molnár Csaba: Csak egy új kormány tudja stabilizálni a forintot és a magyar gazdaságot

2024.01.29.

A Orbán-kormánytól visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos friss hírek hatására megint gyengélkedik a forint, az euró ma megközelítette a 390 forintos szintet. Az egymást érő megszorítások, a siralmas gazdasági adatok, az ezek miatt egymásra mutogató kormánypárti gazdaságpolitikusok és Orbán Viktor külpolitikai magánya egyaránt okozzák a magyar forint sebezhetőségét.

A Demokratikus Koalíció szerint csak egy új kormány tudja stabilizálni a forintot és a magyar gazdaságot, ezért állítottuk fel az Árnyékkormányt. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a jogállam helyreállításával, az Európai Ügyészséghez történő csatlakozással, egy euróbevezetési céldátum kitűzésével és egy felelős költségvetés- és gazdaságpolitikával fogja talpra állítani a forintot és a magyar gazdaságot. Szociáldemokraták vagyunk, ezért a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk!