Varju László: Az Árnyékkormány adócsökkentéssel szorítaná 500 forint alá az üzemanyagok literenkénti árát

2024.01.26.

Az Orbán-kormány a benzinkutakon bizonyítja, hogy az idei év is a megszorítások éve lesz, hiszen még a január sem telt el, máris túl vagyunk már 4 benzináremelésen. Ez azt jelenti, hogy már most évi 40-50 ezer forintot vett ki az autósok zsebéből a kormány, miközben a dráguló üzemanyagok miatt minden más is drágulni fog a boltokban.

Az Árnyékkormány szerint nem emelni kell az adókat és az árakat a gazdaság beindításához, érdemi csökkentésre van szükség! Az Árnyékkormány adócsökkentéssel tudná garantálni a literenként 500 Ft alatti üzemanyagárakat a magyaroknak. Ehhez az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig 5 százalékra kellene csökkenteni, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintra, a gázolaj esetében literenként 20 forintra kellene csökkenteni. Ez lenne a megoldás, nem az újabb megszorítások és az adó-, valamint áremelések. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Adó- és áremelések helyett adócsökkentést és béremelést, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.