Barion Pixel
Lelepleztük Orbánt! Nemcsak üres álláshelyekre vesznek fel a magyarok helyett EU-n kívüli vendégmunkásokat

Lelepleztük Orbánt! Nemcsak üres álláshelyekre vesznek fel a magyarok helyett EU-n kívüli vendégmunkásokat

2024.01.17.

Lelepleztük Orbánt! Nemcsak üres álláshelyekre vesznek fel a magyarok helyett EU-n kívüli vendégmunkásokat

 

Makó és Gyöngyös után most Salgótarjánban történt meg, hogy egy cég kirúgta a magyar dolgozóit, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat vegyen fel a helyükre – mondta sajtótájékoztatóján Varga Ferenc. A munkaügyi árnyékminiszter szerint a módszer pontosan ugyanaz, mint a korábbi elbocsájtásoknál: a cég vendégmunkásokat vesz fel, betaníttatja őket a magyar dolgozóival, akiket aztán szemrebbenés nélkül rúg ki egy pillanat alatt.

 

Varga Ferenc arról beszélt, hogy Orbán Viktor hazudott a magyaroknak, amikor azt mondta, csak üres álláshelyekre lehet EU-n kívüli vendégmunkásokat felvenni. Szerinte ezt az is bizonyítja, hogy még csak január közepe van, de már három esetről tudunk, amikor magyarokat rúgtak ki azért, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat hozzanak a helyükre. Az árnyékminiszter ugyanilyen hazugságnak nevezte azt is, amikor Orbán Viktor azt írta a vendégmunkás törvényébe, hogy csak annyi EU-n kívüli vendégmunkást lehet behozni az országba, mint ahány betöltetlen állás van. Rámutatott, hogy az igazság ezzel szemben, hogy már most 40 ezerrel több vendégmunkás érkezett Magyarországra, mint ahány betöltetlen állás van, tehát magyarok fogják elveszíteni a munkájukat a kormány miatt.

 

Varga Ferenc megígérte, hogy a kormányváltás után meg fogják tiltani, hogy bármely cég magyarokat rúgjon ki azért, hogy helyettük vendégmunkásokat alkalmazzon! A munkaügyi árnyékminiszter azt mondta, hogy meg fogjuk védeni a magyarok munkahelyeit és a magyar családok megélhetését, ehhez azonban kormányváltásra és szociáldemokrata fordulatra van szükség! A Dobrev Klára vezette kormány le fog számolni az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőre épülő gazdaságpolitikával, mert a szociáldemokraták a jólfizetett magyar dolgozókban látják a jövőt - nélkülük nincs sikeres Magyarország – mondta Varga Ferenc.

RSS
Kapcsolódó politikusok