Komáromi Zoltán: Sorban záratja be a kórházi osztályokat az Orbán-kormány, hogy a fizetős magánkórházakba terelje a magyarokat

2024.01.10.

Bebizonyosodott, amire az Árnyékkormány már hónapok óta figyelmeztetett: az Orbán-kormány tervszerűen és szándékosan záratja be sorban a magyar kórházi osztályokat, szakrendeléseket. Most egyszerre húsz egészségügyi intézményben szűnik meg teljesen, vagy részlegesen a betegellátás a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ adatai szerint. Többek között belgyógyászatok, gasztroenterológiai osztályok, szemészetek, érsebészetek, urológiák zárnak be.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor szándékosan záratja be tömegesen a kórházi osztályokat, szakrendeléseket, szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, hogy a drága magánkórházakba terelje a magyarokat. A milliárdos egészségügyi magánbefektetők ugyanis a magyar betegekből akarnak meggazdagodni, az Orbán-kormány pedig a milliárdos elitet szolgálja, nem a gürcölő magyarokat. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: fizetős magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.