Varga Ferenc: A makói Continental esete példázza, mennyire keveset ér a magyar dolgozó Orbán Viktornak

2023.12.11.

Az elmúlt 10 évben horrorisztikus balesetek miatt több dolgozó is munkaképtelenné vált a makói Continentalban a helyi szakszervezet vezetője szerint. Ez ugyanaz a gumigyár, ahol pár hete elbocsátották a vendégmunkásokat betanító magyar dolgozókat.

Az Árnyékkormány szerint ebből is látszik, hogy milyen keveset ér egy magyar dolgozó Orbán Viktornak. Orbán a multik pártján áll, ezért épít inkább az olcsó, EU-n kívüli vendégmunkára, mintsem a jól megfizetett, képzett magyar dolgozókra. Hagyják, hogy a makói gumigyár embertelen körülmények között, éhbérért dolgoztassa az EU-n kívüli vendégmunkásokat, csak ne kelljen versenyképes bért és biztonságos környezetet biztosítaniuk a magyaroknak. Ezért van szükség Magyarországon szociáldemokrata fordulatra, hiszen egy szociáldemokrata kormány sosem hagyná azt, ami a Continentalban történik. Erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, alulfizetett vendégmunka helyett jólfizetett magyar munkaerőt, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.