Ságvári miatt üzent a DK a makói Jobbiknak

2015.03.06.
MucsiTamás_Csongrád04_MakóiVTVSágvári makói szobraNe a makói Ságvári-szoborral (a képen) foglalkozzon a helyi Jobbik, hanem szedje már le a közterületen megmaradt választási plakátjait - javasolta mai sajtótájékoztatóján a DK választókerületi elnöke.
- Ságvári Endre megítélésével kapcsolatban felcsaptak az indulatok Szegeden is, s Makón is azt javasolta a Jobbik, hogy a Ságvári-szobrot minimum a múzeumba kellene elvinni. Azt gondolom, hogy Ságvári Endre megítélése nem egyértelmű. Az tény, hogy antifasiszta fegyveres ellenálló volt,  és az is kiemelendő, hogy makói szobra az országban egyedülálló köztéri alkotás - jelentette ki mai makói sajtótájékoztatóján Mucsi Tamás. A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke azt javasolta a Jobbiknak, hogy ahelyett, hogy Ságvári Endre életének értelmeznék újjá, szedjék le a Makón még mindig megtalálható választási plakátjaikat, ha már a többi politikai párt megtette azt.   forrás: Makó Híradó   [embed]http://youtu.be/Cyf16vjQ3d8[/embed]