Molnár Csaba az uniós intézményekhez fordul Mészáros Lőrinc vagyonosodása ügyében

2015.02.19.

Nem véletlen, hogy a Fidesz kormány azt követően duplázta meg a sertéstelepek támogatását, miután Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor személyes jó barátja megnyitotta a sajátját. Nem véletlen, hogy nemrégiben úgy írtak ki pályázatot az alföldi gátak uniós forrásból történő felújítására, hogy azt csak Mészáros Lőrinc nyerhesse meg. A DK szerint elég volt abból, hogy a miniszterelnök barátai és rokonai rekordmértékben uniós közbeszerzéseket nyernek, miközben a magyar emberek útdíjjal, Európában legmagasabb áfával, valamint a szociális segélyek megnyirbálásával néznek szembe. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője ezért az Európai Bizottsághoz és az EU csalás elleni hivatalához fordult Mészáros Lőrinc vagyonosodása ügyében. Elég volt a kormányzati korrupcióból, a magyar és uniós adófizetők pénzének dézsmálásából. Ma Magyarországon intézményesült korrupció folyik, amely felett az adóhatóság és az ügyészség is szemet huny. Európai garanciára van szükségünk, hogy a hatalom lévők ne bújhassanak ki a felelősségre vonás alól. A DK EP-képviselői ezért tűzték ki célul az Európai Ügyészség mihamarabbi felállítását, hogy a Mészáros Lőrincéhez hasonló kétes ügyeket ne lehessen a szőnyeg alá söpörni.

DK Sajtóiroda