Molnár Csaba: A hétszeresére emelt gáz árából veszi meg Orbán Viktor a budapesti repteret

2023.11.28.

Gigantikus mennyiségű közpénzt, 309 milliárd forintot fizetett be az állami energiacég, az MVM Zrt. az Orbán-kormány költségvetésébe, hogy teljesülhessen Orbán Viktor álma: ebből a pénzből vennék meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Az MVM pénze azonban a magyarok pénze, amit a hétszeresére emelt gázért és a duplájára emelt áramért fizettek be a rezsiszámlákon keresztül.

A Demokratikus Koalíció szerint azért keres az Orbán-kormány 400 százalékos extraprofitot a magyaroknak eladott gázon, és azért emelték duplájára az áram árát, hogy Orbán Viktor megvehesse a milliárdos barátainak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Amíg a budapesti repülőtér birtoklásából hatalmas profitot fog kaszálni Orbán Viktor valamelyik családtagja vagy strómanja, addig a magyarok a repülőtér árát a rezsiszámláikban fogják megfizetni. Így gazdagodik meg a rezsiemelésen keresztül Orbán Viktor és az általa kiszolgált milliárdos elit. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit és rezsiemelés helyett európai béreket és nyugdíjakat, megfizethető rezsit, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.