Barion Pixel
Választási együttműködési megállapodásokat kötött a Demokratikus Koalíció

Választási együttműködési megállapodásokat kötött a Demokratikus Koalíció

2023.11.23.

Választási együttműködési megállapodásokat kötött a Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció Elnöksége együttműködési megállapodásokat hagyott jóvá a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében. Biztosak vagyunk abban, hogy a megállapodások érdemben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselőtestületek vezessenek.

Az alábbi két megállapodás született:

  • Az MSZP-vel kötött megállapodás az egész országban számos településre kiterjed. A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. Emellett jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttünk polgármesterjelöltek támogatásáról.
  • Átfogó, országos megállapodás született a DK és a Párbeszéd között, a Párbeszéd Zöld Minimum programját is figyelembe véve. E megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

2019-ben az ellenzéki együttműködés - hasonló megállapodásokat követően - Budapest mellett magyar városok sorában győzte le a Fideszt. A jövő évi önkormányzati választáson nemcsak megismételni akarjuk a 2019-es sikereket, hanem újabb városokkal, kerületekkel bővíteni. Ez csak együtt sikerülhet.

DK Sajtóiroda

RSS