Dr. Dávid Ferenc: Kormányváltás és szociáldemokrata fordulat nélkül tovább fog esni az ipari termelés

2023.11.14.

7,3 százalékkal elmarad az ipari termelés volumene az egy évvel korábbitól, derült ki a KSH adataiból. Van olyan ágazat, ahol közel 25 százalékkal esett vissza a termelés.

Az Árnyékkormány szerint kizárólag az Orbán-kormány a felelős a visszaesésért. Miattuk van Európa-rekorder orbáni infláció, ők okozták a történelmi megélhetési válságot. Kiszámítható gazdaságpolitikával, az uniós pénzek hazahozatalával fel lehetne lendíteni az ipart, azonban Orbán Viktor erre már nem képes - amíg ő van hatalmon, addig a válság is velünk marad, kizárólag a kormányváltás után, egy szociáldemokrata fordulattal hozhatjuk el az európai jólétet. Erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.