Barion Pixel
Közfelkiáltással választották teljes jogú taggá a DK-t az Európai Szocialisták Pártjába

Közfelkiáltással választották teljes jogú taggá a DK-t az Európai Szocialisták Pártjába

2023.11.10.

Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott az Európai Szocialisták Pártjának mai kongresszusán, ahol közfelkiáltással választották teljes jogú taggá a Demokratikus Koalíciót

 

A DK egy évvel ezelőtt kezdeményezte felvételét Európa legnagyobb baloldali politikai szövetségébe, az Európai Szocialisták Pártjába (Party of European Socialists - PES), hogy a hazai vezető ellenzéki szerepe mellett növelni tudja az európai befolyását is. A kötelezően előírt egyéves várakozás most járt le, a DK delegációja pedig ma Gyurcsány Ferenc vezetésével a PES Málagában megtartott soros kongresszusára utazott, ahol többek között a DK pártelnöke is beszédet mondott.

A Demokratikus Koalíció elérte a célját: a PES kongresszusa közfelkiáltással választotta meg a DK-t a szövetség teljes jogú tagjává. A legnagyobb magyar ellenzéki párt mától tehát ott van az európai politika legnagyobb baloldali szövetségében is, méghozzá teljes jogú tagként. Mi, szociáldemokraták, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos, európai Magyarországot akarunk. Ezért fogunk dolgozni az európai politika legnagyobb baloldali szövetségének tagjaként is.

RSS
Kapcsolódó politikusok