Dobrev Klára: Azért jelöltem a Tanítanék Mozgalmat az Európai Polgár díjra, mert minden magyar számára példamutató a küzdelmük

2023.11.08.

Tegnap Brüsszelben vehették át az idei Európai Polgár Díjat a Tanítanék Mozgalom képviselői, Törley Katalin és Pilz Olivér. Azért éppen a Tanítanék Mozgalmat jelöltem az Európai Polgár díjra, mert a küzdelmük példamutató minden, változást akaró magyar ember számára. Csak úgy leszünk szabad és európai Magyarország, ha a hatalommal szemben is ki merünk állni egymásért, közös ügyeinkért, tanárainkért, diákjainkért, és minden, a hatalom által megtámadott honfitársunkért. Ez az elismerés mindenkié, aki fel merte emelni a hangját az oktatásért, akár a polgári engedetlenség eszközét választotta tanárként, akár szülőként vagy diákként vett részt a tiltakozásokban. Amíg vannak olyan civilek, akik nem félnek a hatalomtól, addig mindig lesz esélyünk egy szabad, demokratikus, európai Magyarországra. Mi mindig, minden esélyt meg fogunk ragadni, hogy leváltsuk ezt a kormányt és az európai Magyarország ne csak a jövőnk, hanem a jelenünk legyen.

Gratulálok a Tanítanék Mozgalomnak!