Varga Zoltán: Pintér Sándor és a Fidesz bojkottálta a Népjóléti bizottság kórházi kártevő-invázió miatt összehívott rendkívüli ülését

2023.10.17.

A mai napra rendkívüli ülést hívott össze a Demokratikus Koalíció az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában, amelyen Pintér Sándor belügyminiszter magyarázatát hallgattuk volna meg a magyar kórházak kritikussá vált higiéniai helyzetéről: legutóbb a Szent Margit Kórházból jelentettek ágyipoloska-fertőzést, sőt patkányt észleltek a Szent János Kórház szülészeti osztályán. A kártevő-invázió azonban nem volt elég ahhoz, hogy Pintér Sándor besétáljon a Parlamentbe és végezze a munkáját. A belügyminiszter ma sem állt ki a magyar emberek elé, a Fidesz képviselőinek távolmaradása miatt pedig a témát sem tudta megtárgyalni a bizottság.

A Demokratikus Koalíció szerint a betegek egészségét, sőt életét veszélyezteti a kórházakban tomboló kártevő-invázió. Az állami egészségügy higiéniai válsága ugyanis a kórházi fertőzések tömeges elterjedésével fenyeget. Azonban az Orbán-kormány még az alapvető tisztasági intézkedésekre sem ad elég pénzt az állami kórházaknak. Így a súlyos kormányzati megszorítások miatt sok helyen már nincs pénz WC-papírra, tisztítószerekre, szakszerű takarításra és rendszeres rovar- és patkányirtásra sem. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett erős állami egészségügy és tiszta kórházak működjenek hazánkban.