Varga Zoltán: Bűnözők oldalára állt Pintér Sándor, nem jelent meg a lélegeztetőgépekre elszórt milliárdok nyomában járó Népjóléti Bizottság meghallgatásán

2023.09.07.

A magyar adófizetőket meglopó bűnözők oldalára állt az Orbán-kormány belügyminisztere. Pintér Sándor még megjelenni sem volt hajlandó az Országgyűlés Népjóléti bizottságának meghallgatásán, ahol számot kellett volna adnia arról, hogy három év után végre felelősségre vonnak-e valakit a 300 milliárd forintért megvett, azóta is raktárakban porosodó, használhatatlan kínai lélegeztetőgépek megvételéért.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány kétszeresen okozott kárt a magyar adófizetőknek a kínai lélegeztetőgépekkel: először túlárazva vették meg őket, majd fizettek az egyszer sem használt gépek tárolásáért. Míg a lélegeztetőgépekre elvert milliárdokból fideszes oligarchák és bűnözők gazdagodhattak meg, addig a magyarok fizetése és nyugdíja egyre kevesebbet ér az orbáni infláció miatt. Amíg Orbán marad, marad a pazarlás, marad a lopás, marad az orbáni infláció. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.