Varju László: Orbán 700 forint fölé emeli a benzin árát, az Árnyékkormány 500 forint alá csökkentené

2023.08.30.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint januártól már a soha nem látott 700 forintot is átlépheti a benzin literenkénti ára. Az emelkedés oka elsősorban a forint gyengülése, és az üzemanyagok jövedéki adójának az emelése.

Az Árnyékkormány szerint kizárólag Orbán Viktor elhibázott intézkedéseinek köszönhető, hogy lassan megfizethetetlen lesz a tankolás is. Már most meglátszik a fogyasztáson, hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a benzint, így várhatóan januártól még látványosabb lesz a visszaesés. Az Árnyékkormány tavasszal kidolgozott egy fontos adócsökkentő csomagot, amellyel már most 500 forint alá lehetne csökkenteni a benzin árát – ezzel szemben az Orbán-kormány tovább, 700 forint fölé emeli. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és újra megfizethető legyen a tankolás.