Huszonhét éve nem zuhant ennyi ideig a magyar gazdaság teljesítménye - Orbán Viktor megszorításai okozzák a recessziót

2023.08.17.

Negatív rekordot döntött az Orbán-kormány: a KSH friss adatai szerint az 1996-os mérések kezdete óta még soha nem volt négy negyedéven keresztül folyamatosan recesszió, azaz GDP-csökkenés, gazdasági visszaesés Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar gazdaság teljesítményének folyamatos zuhanása bizonyítja, hogy az Orbán-kormány megszorításai és az orbáni infláció okozta a legnagyobb károkat Magyarországnak a rendszerváltás óta. A folyamatos áremelések, adóemelések és rezsiemelések csak fokozták az orbáni inflációt, egyre kevesebbet érnek a fizetések és a nyugdíjak, kínlódnak és zsugorodnak a vállalkozások. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció, maradnak a megszorítások. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Dávid Ferenc
gazdasági árnyékminiszter