Sajtótájékoztató: A DK feljelentést tesz a milánói expó ügyében

2015.08.24.
Varju LászlóA Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz a milánói világkiállítás ügyében. Varju László, a DK alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy az expó ötmilliárd forint feletti költségei miatt kérdéssel fordul Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez is. Szerinte a fideszes korrupció minden eleme látható a prokjekten. Mint mondta: nem tudnak elszámolni a költségekkel, túlárazások és "a haveroknak juttatott" pályázatok is vannak. Az ellenzéki politikus a problémák között említette, hogy senki által nem látott filmek készültek a világkiállításra. Varju László szerint az egészet tetézi, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) titkolózik, kozmetikázza az adatokat. Felszólította Szőcs Gézát, a milánói expóval kapcsolatos feladatokkal megbízott kormánybiztost, hogy mutassa be az elkészült, de be nem mutatott filmeket. Véleménye szerint az ügyészségnek és a rendőrségnek már régen fel kellett volna tűnnie, hogy mi történik a milánói expó ügyében. Az Index hétfőn írt arról, hogy több százmillió forintért rendelt Szőcs Géza kormánybiztos filmeket, multimédiás projekteket, élményutakat a milánói expóra. A produkciók sehol nem láthatók, csak a kifizetéseknek van nyomuk - írták. A hírportál szerint az EuroAtlantic Solution nevű cég, amely az egykori fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás cége, 23,9, majd 790 millió forintért kapott megbízásokat az expóval kapcsolatban. A cikk szerint 2,4 millió forintot kapott a Molto Harmonico Bt., hogy alkalmazottja zongorázzon Milánóban, egy szerződés aláírási ceremóniáján. (MTI)