Magyar családok százezreit sodorhatják a tönk szélére a jövő évi orbáni megszorítások

2023.07.05.

Varju László újabb orbáni megszorításokra hívta fel a figyelmet. A DK politikusa sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Orbán-kormány keddi határozatában 2024-es megszorításokat lengetett be. A teljesség igénye nélkül az árnyékkormány minisztere néhány tételt említett a határozatból: például csökkenhetnek a családi adókedvezmények, a családi pótlék, a gyógyszertámogatások, a lakhatási támogatások, megszűnhet az SZJA-mentesség a 25 év alattiaknál.

Varju László szerint Orbán Viktor kormányhatározatban ismerte be, hogy az orbáni infláció áremelései után jövőre minden eddiginél keményebb megszorításokkal fog lesújtani a magyar családokra. A DK politikusa emlékeztetett, hogy az élelmiszerár-emelések és a rezsiemelés miatt már így is egyre nehezebb kijönni a fizetésekből. Így az újabb orbáni megszorítások, mint a családi adókedvezmények elvétele vagy a családi pótlék csökkentése magyar családok százezreit sodorhatja a tönk szélére. Varju László szerint ennek nem kellene így lenni, és beszélt arról, hogy az Árnyékkormány készített egy alternatív költségvetését, amelyben megszorítások helyett inkább a béreket és a nyugdíjakat emelné a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata kormány.