Dr. Komáromi Zoltán: Ha Semmelweis Ignác látná, mi történik most a magyar kórházakban, inkább elmenne árufeltöltőnek Ausztriába

2023.07.01.

Július 1-jén ünnepeljük a magyar egészségügy napját. Idén éppen 205 éve, ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki jelentős szerepet játszott a gyermekágyi láz legyőzésében.

Az Árnyékkormány szerint, ha Semmelweis Ignác látná, hogy mi történik két évszázaddal később a magyar kórházakban, akkor nem próbálná meg megreformálni az egészségügy működését, hanem elkeseredésében elmenne árufeltöltőnek Ausztriába. Az egészségügyi dolgozók pályaelhagyása, a hónapokkal előre betelt várólisták, az elavult eszközök és az omladozó falak miatt az emberek már félnek bemenni egy kórházba, nehogy még rosszabbra forduljon az állapotuk. Ki kell mondani: az Orbán-kormány tönkretette az egészségügyet, ahogy tönkretette a gazdaságot is, elég csak az elszállt élelmiszerárakra gondolni. Ezt Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormány sosem hagyná: felkészült, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és európai szintű egészségügyet teremtsen Magyarországon.