Dávid Ferenc: Kincs, ami nincs - Már most látszik, hogy szemfényvesztés a SZÉP-kártyás extrapénz

2023.06.29.

4,7 millió munkavállalóból mindössze 250 ezer ember lehet jogosult a kormány által belelengetett 200 ezer forintos pluszjuttatásra a SZÉP-kártyára. Az ő esetükben sem biztos azonban az összeg kézhez kapása – mindez attól függ, hogy a munkáltató hajlandó-e nekik kifizetni ezt a juttatást.

A Demokratikus Koalíció szerint szemfényvesztés, amit az Orbán-kormány a SZÉP-kártyával csinál. Megint a jól bevált taktikájukhoz folyamodnak: belengetnek egy nagy összegű támogatást, amit aztán a gyakorlatban alig fog valaki megkapni, ha egyáltalán valaki meg fogja. Mindezt ahelyett, hogy valódi támogatást nyújtanának a magyaroknak, akiknek minden pénzét elviszi az orbáni infláció és akiknek már egy átlagos bevásárlás is nagy nehézséget jelent. Amíg Orbán van hatalmon, addig a támogatások sem lesznek többek szemfényvesztésnél: ezzel szemben Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormánya azon dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek. Ehhez azonban Orbánnak mennie kell.

Dávid Ferenc
A DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter