Molnár Csaba: Májusban is az európai infláció sokszorosa az orbáni infláció; amíg Orbán marad, maradnak az áremelések is

2023.06.16.

Az orbáni infláció májusban is messze a legrosszabb inflációs adat volt egész Európában. Az Eurostat friss kimutatása szerint míg számos európai országban már a 3 százalékot sem éri el a pénzromlás mértéke, addig az orbáni infláció továbbra is 21,9 százalék, ami ezúttal is Európa-rekord. A kormány által sokszor emlegetett Brüsszelben például csak 2,7 százalék az infláció, azaz az orbáni infláció nyolcada.

A Demokratikus Koalíció szerint ez is azt bizonyítja, hogy nincs háborús meg szankciós infláció, csak orbáni infláció van, csak itt, Magyarországon. Orbán Viktor emeli az árakat, Orbán Viktor miatt élünk rosszul, és amíg Orbán marad, addig maradni fog az orbáni infláció és a drágulás is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek, de ehhez Orbánnak mennie kell. Azért gyűjtjük az aláírásokat az orbáni infláció ellen 10 napon át az egész országban, hogy megmutassuk, a magyaroknak elegük van az áremelésekből, az orbáni inflációból és az Orbán-rendszerből.