Dr. Dávid Ferenc: Elszegényedett a magyarok több mint fele az orbáni infláció miatt, ezért megalkottuk a béremelések költségvetését

2023.06.15.

Tömeges elszegényedést okoz az orbáni infláció a G7 gazdasági portál által közölt kutatás szerint: a felnőtt magyar lakosság több mint fele sokkal kevesebb élelmiszert tud venni a fizetéséből vagy a nyugdíjából, kénytelen drasztikusan kevesebb áramot, gázt és vizet használni, sokaknak pedig csak álom marad egy pár napos nyaralás is.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány történelmi bűne és Magyarország gazdaságtörténeti tragédiája az orbáni infláció által okozott, hosszú évtizedek óta nem látott elszegényedés. Jövőre az Orbán-kormány az áremelések költségvetését zúdítja a magyarokra, amely újabb megszorításokkal és adóemelésekkel még több pénzt vesz el a magyarok fizetéséből. Ezzel szemben az Árnyékkormány megalkotta a béremelések költségvetését és az 5 pontos béremelési csomagját, amely az árak helyett a béreket emelné. Amíg azonban Orbán Viktor marad, marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek. Azért gyűjtjük az aláírásokat az orbáni infláció ellen 10 napon át az egész országban, hogy megmutassuk, a magyaroknak elegük van az áremelésekből, az orbáni inflációból és az Orbán-rendszerből.