Hegedűs Andrea: A „családbarát kormány” az orbáni infláció mellé újabb terhet rak a családokra egy iskolabusz megszüntetésével

2023.06.14.

Újabb embertelen, gyerekellenes döntést hozott az egyik fideszes kegyelt által vezetett tankerület: megszünteti az iskolabusz-járatot a hódmezővásárhelyi tankerület, amellyel eddig a környék falvaiban, tanyáin élő gyerekeket szállították iskolába.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy miközben az Orbán-kormány tankerületi vezetőinek milliós fizetéseket adnak, addig egy iskolabusz fenntartására már sajnálja a pénzt a magát családbarátnak nevező kormány. Pedig az orbáni infláció miatt, egy megélhetési válság kellős közepén a falvakban és tanyákon élő családoknak óriási segítséget jelent, ha háztól házig állami segítséggel, biztonságban szállítják a gyerekeket az iskolába, majd haza. Amíg Orbán Viktor marad, addig marad az orbáni infláció és az embertelen, családellenes oktatáspolitika is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban azon dolgozik, hogy letörje az orbáni inflációt és minden gyermek számára, lakóhelyétől függetlenül színvonalas iskolai oktatást biztosítson.