Molnár Csaba: Egyetlen európai országban sem drágultak ilyen brutálisan az alapélelmiszerek, mint az orbáni infláció sújtotta Magyarországon

2023.06.09.

Egyetlen másik európai ország sincs, ahol ilyen döbbenetes mértékben drágultak a nélkülözhetetlen alapélelmiszerek, mint Magyarországon. A KSH adatai szerint az orbáni infláció a kenyér árát 52,7, a tejtermékekét 51,3, a burgonyáét 47, a tojásét pedig 46 százalékkal emelte meg, ráadásul egyetlen év alatt.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány az áremelések kormánya, hiszen a legalapvetőbb, nélkülözhetetlen élelmiszerek árát sem képesek visszafogni. Az orbáni infláció olyan hatalmas mértékű, hogy Európában egyetlen országban sincs hasonló élelmiszerdrágulás. Ez is azt bizonyítja, hogy nem létezik háborús vagy szankciós infláció, és amíg Orbán Viktor marad, addig marad az orbáni infláció és a brutális élelmiszerdrágulás is. Orbán Viktornak mennie kell ahhoz, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány letörje az orbáni inflációt, és az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelje. Azért gyűjtjük az aláírásokat az orbáni infláció ellen 10 napon át az egész országban, hogy megmutassuk, a magyaroknak elegük van az áremelésekből, az orbáni inflációból és az Orbán-rendszerből.