Molnár Csaba: Az áremelések kormánya nem tudja megállítani a továbbra is Európa-rekorder orbáni inflációt

2023.06.08.

Még mindig Európa legnagyobb drágulása az orbáni infláció: a KSH legfrissebb adatai szerint az árak 21,5 százalékkal emelkedtek Magyarországon, ami háromszor nagyobb az európai uniós átlagnál.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány az áremelések kormánya, hiszen képtelenek megtörni az orbáni inflációt, ráadásul újabb megszorításokkal fokozzák a drágulást. A jövő évi benzináremeléssel, a magyarok megtakarításainak, utolsó tartalékainak megadóztatásával egyre kevesebb marad az emberek fizetéséből és nyugdíjából, így mélyül a megélhetési válság is. Amíg Orbán Viktor marad, addig marad az orbáni infláció és maradnak a megszorítások is. Orbán Viktornak mennie kell ahhoz, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány letörje az orbáni inflációt, és az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelje.