Barion Pixel
Dr. Komáromi Zoltán: Az OMSZ fejezze be a háziorvosok fenyegetését!

Dr. Komáromi Zoltán: Az OMSZ fejezze be a háziorvosok fenyegetését!

2023.05.18.

Dr. Komáromi Zoltán: Az OMSZ fejezze be a háziorvosok fenyegetését!

 

A közösségi médiában terjedt el az a levél, amelyben az OMSZ kényszeríti a háziorvosokat az új típusú ügyeletben való részvételre, jogi következményekkel fenyegetőzve, amennyiben ez nem történik meg. Úgy gondoljuk, hogy ezek a levelek nem az ügyeleti koordinátor kezdeményezésére születtek, emögött legalábbis az OMSZ vezetése, ill. az egészségügyért felelős államtitkárság áll.

Az Árnyékkormány felszólítja az OMSZ-t, és az államtitkárságot, hogy fejezze be a háziorvosok fenyegetését! Pintér Sándor rendőri módszerei újabb felmondásokhoz fognak vezetni, mert az orvosokat nem lehet perrel fenyegetőzve folyamatos félelemben tartani. Semmit nem old meg az, hogy az OMSZ-re bízták a háziorvosi ügyeleti rendszert: ne kötelezzék ügyeletre azokat, akik koruknál, vagy egészségi állapotuknál fogva nem vállalnak részt ebben, viszont fizessék meg tisztességesen az ügyeleten dolgozó orvosokat, akkor biztosan találni fognak fiatal kollégákat, akik önként vállalnak ilyen munkát. 

Azt eddig is láttuk, hogy ez a kormány nem jeleskedik abban, hogy értékén fizesse meg az egészségügyben dolgozó szakembereket, csak az árakat tudják az egekbe emelni. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

RSS
Kapcsolódó politikusok