Barion Pixel
Dr. Dávid Ferenc: „Kinek esze nincs, kovács se csinál annak”

Dr. Dávid Ferenc: „Kinek esze nincs, kovács se csinál annak”

2023.05.02.

Dr. Dávid Ferenc: „Kinek esze nincs, kovács se csinál annak”

 

Számoljunk le végleg május elsejével! Nyílt levél a magyar Országgyűlés tagjainak! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! (…) Május 1-je ünneplése egy kívülről ránk kényszerített döntés eredménye. (…) Május elseje bizony nem egy legitim ünnep! (…) Itt lenne az ideje, hogy május 1-jét töröljük a nemzeti ünnepek sorából, és a magyar parlamentarizmus és a hazai demokrácia egyik legfőbb születésnapját, május 2-át tegyük meg nemzeti ünneppé. 1990. május 2-án alakult meg Magyarország történetének első, valóban szabadon választott Országgyűlése. (…) A magyar nemzettől idegen május elseje helyett, legyen május másodika a magyar parlamentarizmus és demokrácia valódi nemzeti ünnepe!” (Kovács András újságíró /?/)

  • Azzal kezdem, hogy Kovács András – a „kiváló” Bayer-Bencsik tandem tanítványa – nincs tisztában a nemzeti ünnep fogalmával. Március 15. és október 23. nemzeti ünnep, illetve augusztus 20. egyidejűleg nemzeti és állami ünnep. Május 1. nem az, helyes minősítése: a Munka ünnepe, egyébként meg fizetett munkaszüneti nap. Kovács polgártárs tehát olyan nemzeti ünnepet kíván törölni Magyarországon, amelyik nem is létezik.
  • Kovács bérfirkász a „legitim” szó jelentését sem ismeri, hiszen szerinte: „Május elseje bizony nem egy legitim ünnep!” Az legitim, ami törvényes, törvényszerű, elfogadott, elismert, jogos. Sok érvvel nem terhelem az olvasót, elég, ha a hatályos Munka Törvénykönyvét idézem: „ § (1) Munkaszüneti nap: január 1., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26.” A Fidesz-KDNP által elfogadott „munkaalkotmány” szerint érvényes jogi norma (is) rendelkezik május első napjáról, ebből eredően nem kérdés, hogy ünneplése törvényes és államilag elfogadott. Az egy más kérdés, hogy Kovács András és szélsőségre hajlamos gazdái nem kultiválják ezt a napot, és mint fentebb olvasható, a szolgatollnok már törölné is az ünnepek sorából!
  • Kovácsot az sem érdekli, hogy május 1.-t sok-sok európai országban megünneplik. Nem írok hosszú listát, csak ízelítőül néhányat megemlítek: tudom, hogy nem szabad szeretni a „gaz” svédeket (nem is lesznek NATO tagok, ha rajtunk múlik), de ott még hírből sem ismerik a kommunista elnyomást, mégis munkaszüneti nap keretében emlékeznek a jeles napra. Az Orbán-barát Aleksandar Vučić Szerbiájában is ünnep május 1., és - legnagyobb meglepetésemre – Törökországban is munkaszüneti nap.

2021. március 15. alkalmából Kovács András - „a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként” - a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át. Veszek egy nagy levegőt, és nem folytatom.

RSS
Kapcsolódó politikusok