Dr. Dávid Ferenc: Az orbáni infláció teljesen felette az emberek pénzét, csaknem 20 százalékkal csökkent idén februárban a reálkereset

2023.04.26.

A KSH friss adatai szerint csaknem 20 százalékkal csökkent idén februárban a reálkereset a tavalyi év azonos időszakához képest, vagyis ennyivel kevesebbet ér idén a fizetésünk, mint egy évvel ezelőtt. Ez hosszú idő óta példátlan zuhanásnak számít, ami nem magyarázható mással, csak a száguldó orbáni inflációval.

Az Árnyékkormány szerint ezzel is beigazolódni látszik, amit eddig is mondtunk: az orbáni infláció teljesen felette a magyarok pénzét. A kormány mégsem tesz semmit, hogy megfékezze az Európa-rekorder áremelkedést vagy segítse az embereket ebben a nehéz helyzetben. Orbán Viktort nem érdekli a saját országa jóléte, Orbán miatt élünk ma rosszul, ez világosan látszik az adatokból. Ezzel szemben az Árnyékkormány egy 13 pontos antiinflációs csomagot dolgozott ki, hogy letörje az orbáni infláció okozta áremelkedést, megfékezze a megélhetési válságot és támogatást nyújtson a magyaroknak. Ezért az Árnyékkormány ma Magyarország egyetlen reménye arra, hogy elhozzuk az európai jólétet.