Dr. Dávid Ferenc: Milliárdokat spórolt volna a kormány, ha előbb hajtja végre az Árnyékkormány javaslatát a kémbank ügyében

2023.04.20.

Teljesen kivonul az Európai Unióból az orosz kémbanknak nevezett Nemzetközi Beruházási Bank, miután az amerikaiak kitiltották több vezetőjüket, és Magyarország is kilépett a részvényesei közül.

Az Árnyékkormány szerint milliárdokat spórolt volna a kormány, ha előbb hajtja végre az Árnyékkormány javaslatát a kémbank ügyében, és korábban kivonul, vagy be sem lép a bank részvényesei közé. Orbán Viktor azonban, ahogy minden más esetben, most is Vlagyimir Putyin érdekeit tartotta szem előtt a magyarokéi helyett. Ezért vesszük méregdrágán az orosz gázt, ezért volt szükség a hétszeres rezsiemelésre, ezért sem jönnek az uniós pénzek, ezért is vesztették el a nemzetközi gazdasági szereplők a Magyarországba vetett bizalmukat. Mindebből látszik, hogy kizárólag a magyar miniszterelnök felelős az orbáni inflációért, és miatta vesztették el a magyarok a megélhetésüket. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a kormány tényleg a magyarokért dolgozzon, és ne Putyint szolgálja ki minden lépésével.