Barion Pixel
Gyurcsány Ferenc: Én menjek el?

Gyurcsány Ferenc: Én menjek el?

2023.04.06.

Gyurcsány Ferenc: Én menjek el?

 

A Demokratikus Koalíció március végén Szegeden tartotta meg a frakcióülését, és ebből az alkalomból egész Csongrád megyében színes programokkal várták az érdeklődőket. Az egyik ilyen program során Gyurcsány Ferenc egyetemistákkal találkozott, és válaszolt a kérdéseikre. Az este folyamán egy Ágostonként bemutatkozó fiatal feltette a DK elnökének a „Gyurcsány-kérdést”, azaz, hogy mennyire segítené vagy hátráltatná az ellenzéket, ha Gyurcsány Ferenc eltűnne a politikából.

Gyurcsány Egerszegi Krisztina példájával kezdte a válaszát, felemlegetve, hogy az ellenfelei úgy akarták legyőzni, hogy visszavonulásra biztatták őt.

„Tessék jobbnak lenni!” – jelentette ki már az ellenzéki politikustársaira célozva.

A DK elnöke elmondta, 2002 óta az ellenzéki oldalon legalább tíz formáció lépett színre, de mindegyik eltűnt.

„Én miattam van 2 százalékon az MSZP? Én miattam van 2 százalékon az LMP? Én miattam van 5 százalékon a Momentum? Nem.” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke szerint a gyurcsányozás intellektuális és morális középszer, még rosszabb esetben silányság, ami csak arra jó, hogy elfedjék vele azt, hogy nincs saját véleményük. Minden ellenszél ellenére a DK áll most 20 százalékon, a többieknek meg van egy.

„Én menjek el? Mert valaki azt mondja? Mi a bűnöm, tessék megmondani! Valaki bizonyította, hogy elvettem három forintot? Valaki bizonyította, hogy ki akartam vinni az Unióból Magyarországot? Az én hat általánost végzett anyám népével nem voltam szolidáris?” – sorolta a kérdéseket a politikus.

Hozzátette: az ellenfelei igyekeznek kirugdalni őt a politikából, az pedig még gyengébb, még közepesebb, ha a saját oldalán lévők látják ezt megoldásnak. Megígérte, hogy ha lesz valaki nála jobb, akkor abba fogja hagyni a politizálást.

„Nem nekem van hatvanpusztai majorságom 20 milliárdért! Szóval, ha nem haragszanak, én ezt nem tűröm. Én egy önérzetes és becsületes pasi vagyok, szerintem nagyon tisztességes hazafi. Arra biztatom önöket, hogy legyenek hazafiak és küzdjenek a hazájukért!” – zárta Gyurcsány Ferenc.

RSS
Kapcsolódó politikusok