Varga Zoltán, Dr. Komáromi Zoltán: Meghívtuk az egészségügyi államtitkárt a Népjóléti Bizottság ülésére, hogy magyarázza meg a tragikus rákhalálozási adatokat

2023.04.05.

Tragikus adatokat hozott nyilvánosságra az OECD: friss jelentésük szerint az egész Európai Unióban Magyarországon halnak meg a legtöbben arányosan rákban, miközben a magyar kormány az EU-átlag mindössze 69%-át költi a daganatos betegekre. A DK ezért hívta meg az egészségügyi államtitkárt az Országgyűlés Népjóléti Bizottságába, hogy megmagyarázza a tragikus adatokat.

A Demokratikus Koalíció szerint ezek az adatok is bizonyítják, mennyire lezüllesztette a kormány az egészségügyet. Az átalakítások és pénzelvonások mostanra annyira tönkretették az egészségügyi intézményeket, hogy olyan betegek sem jutnak időben ellátáshoz, akiknek minden elvesztegetett nap az életükbe kerülhet. Az Árnyékkormány ezzel szemben felkészült a kormányzásra: le kell rövidíteni a várólistákat, több szűrővizsgálat és megelőzés kell, és az orvosok és egészségügyi dolgozók nagyobb megbecsülésére van szükség. Ezért mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy európai, modern és hatékony egészségügye legyen Magyarországnak.