Varju László: Újabb negatív rekord Orbán Viktornak köszönhetően - Az egész Európai Unióban a magyarok költik a legtöbbet rezsire

2023.04.03.

Az elmúlt években a kiadásaik arányában a magyar háztartásokban költik a legtöbbet rezsire az egész Európai Unióban, derült ki az Eurostat friss adataiból. Míg az uniós átlag 32,7 százalék körül van, a magyarok rezsiköltsége kiadásaik közel felét tette ki.

Az Árnyékkormány szerint ez is újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor a megélhetési válság felelőse. Újabb és újabb negatív rekordokat dönt a magyar gazdaság, az Orbán-kormány mégis állandóan Brüsszelre és a szankciókra mutogat. Ezzel szemben az igazság az, hogy egyedül Magyarországot sújtja az orbáni infláció és a hétszeres rezsiemelés, vagyis egyedül Orbán Viktor a felelős a történelmi drágulásért. Az Árnyékkormány szerint azonnal el kell törölni a hétszeres rezsiemelést, és újra elfogadható szintre kell visszaállítani az áram és a gáz árát. A magyar kormánytól azonban hiába várjuk ezt, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a rezsi.